Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

На Мердару нема већих задржавања, а мере покрајинске Владе о контроли и прегледу возила и путника у циљу заштите од ширења коронавируса, како оних који излазе али и оних који улазе на КиМ, уредно се примењују.

Грађанима који имају уредна документа, уз додатне мере контроле, дозвољен је улазак под условом да буду у самоизолацији 15 дана.

Специјални тимови у белим заштитним оделима, маскама и рукавицама обављају контролу сваког возила које улази и излази са територије Косова. Контрола личних документа, за разлику од раније, обавља се тако што су путници аутобуса у обавези да изађу из возила и предају полицајцу лична документа која се потом евидентирају.

Медицински тимови сваком од путника мере телесну температуру уз упутство да ће из колоне бити издвојена свака особа код кога се уочи повишена температура.

Владина одлука о затварању свих кафића и угоститељских објеката, сточних пијаца и осталих места где је моћуга већа фреквенција људи на једном месту такође се поштује.

На путу до Мердара репортери Косово Онлајна нису уочили рад ни једног кафића, ресторана или мотела осим оних који раде на бензинским пумпама.

Колоне аутомобила, дуге око километар у којима грађани стрпљиво чекају у реду испред појединих хипермаркета, како би се снабдели животним намирницама, видљиве су на улазу у Подујево.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here