Mesto za reklamu

25.11.2018.

Косовска полиција тражи Радоичића у вези са убиством Оливера Ивановића. Где се крије? Зашто га траже? Шта о Милану Радоичићу каже Председник Вучић?

Хтели су да ме ликвидирају, тврди потпредседник Српске листе Милан Радоичић у првој изјави за јавност после покушаја његовог хапшења и отмице у стану у ком живи у Косовској Митровици.

“Дошли су код мене у стан, где живим са женом и малом децом, са армијом до зуба наоружаних људи, са само једним циљем – да ме убију. И за то сам добио јасне доказе.”

Како је рекао, последњи “зликовачки упад назови полиције, а заправо приватне гарде озлоглашених албанских терориста у северну Косовску Мировицу, био је показна вежба и претња свакоме Србину који реши да брани своје достојанство и право на живот”.

“Нећу им се предати, јер не желим да будем искоришћен као препарирана лутка за показивање онима који воде специјални рат против Србије и српског народа или инструмент у заташкавању нечијег гнусног и злочиначког напада на једног од српских политичких лидера Оливера Ивановића, посебно зато што они нису дошли да ме одведу живог”, каже Радоичић.

Радоичић наводи и да није био најближи пријатељ са Оливером Ивановићем, али да није убица и никакве везе са убиством нема.

“Приштина жели да ме уклони зато што знају да сам заједно са мојим пријатељима и мојом браћом један од ретких који је спреман да им се супротстави у њиховој намери да згазе и освоје север Косова и Метохије и покоре српски народ”, наводи он.

Смета им отпор који пружамо на северу КиМ, али неће ме натерати да напустим покрајину, каже он.

“А на позив своје државе Србије да дам било какав исказ увек сам спреман да се одазовем, као што сам спреман и за њу да се борим”, истиче Радоичић.

За свој народ, своју породицу и своју земјју сам спреман све да поднесем, али нисам и нећу да прихватим да ме блате и оптужују они које су за то платили Американци и Британци, наводи он.

“Дивљачка демонстрације силе, која, узгред речено, није била нимало импресивна, била је последњи чин у покушају криминализовања читавог српског народа на Косову и Метохији и покушај да се сваки отпор Срба антицивилизацијском деловању Приштине отупи и дискредитује”, наводи потпредседник Српске листе.

Како је рекао, његова судбина оклеветаног и прогоњеног човека је данас судбина сваког Србина на Косову и Метохији.

“Јер сви заједно се у овим тешким тренуцима боримо за колективни опстанак српског народа на просторима на којима многи желе да нас не буде, и овим саопштењем обраћам се пре свега својим суграђанима и сународницима на Косову и Метохији”, наводи Радоичић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да не зна где је Милан Радоичић, кога косовска полицја тражи у вези са убиством Оливера Ивановића, али каже да су приштинске власти тачно знале где је и када прешао на територију Косова и Метохије, у тренутку када су желели да га приведу.

На питање новинара да ли зна где се налази Радоичић, чију су зграду у Косовској Митровици пре неколико дана, у склопу акције хапшења Срба, претресле снаге РОСУ и за којим трагају, Вучић је одговорио: “Ја не знам, а ви?”.

На опаску новинара да је у чевртак био у Београду на састанку Вучића са представницима Срба са КиМ, Вучић каже да је Радоичић прешао на територију Косова и да су то албанске власти знале у тренутку када су желеле да га приведу. “Знали су и тачно време. А, што се тиче Србије ми нисмо ништа добили од албанских власти о њему. Да то имате у виду”, рекао је председник Вучић.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here