Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Протести на Цетињу поводом предстојећег устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија немају везе са црквом, већ са изгубљеним привилегијама и изгубљеном влашћу, оценио је вечерас Марко Милачић, председник странке Права Црна Гора.

Милачић је за Танјуг ТВ указао да се иза свега тога крије председник Црне Горе Мило Ђукановић лично и да је упадљиво то што се он последњих дана уопште није оглашавао, већ је истурао свог саветника, бившег “првог полицајца Црне Горе” Веселина Вељовића.

“Ђукановић покушава да ствара тензије у Црној Гори у зељи да се поново врати на власт. Његов саветник Вељовић је отворено позивао на отпор и због тога би требало да буде кривично процесуиран. Како год да се они понашају ми ћемо очувати и Устав, рекао је Милачић и поручио да свако може да искаже свој став, али ако неко позива на отпор мора да одговара у складу са законима Црне Горе.

Он је оценио да бившој власти не смета предстојеће устоличење митрополита Јоаникија него “криптовани телефони” и то што се одмотава клупко криминалних радњи.

“Ако неко није знао како изгледа када мафија изгуби власт након 30 година, ево, то изгледа управо тако”, рекао је Милачић.

Он је оценио да су велика очекивања грађана после 30 година криминализоване власти и поручио је да сви морају да знају да се овако дубоко укорењени криминални систем не може променити преко ноћи.

“Бивша власт и криминал имају у Црној Гори корење секвоје. Ми смо освојили слободу бранећи светиње. Законом о слободи вероисповести ми смо сачували светиње, а темељни уговор са Српском православном црквом ће свему дати нови квалитет”, додао је Милачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here