Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Аналитичар, Цвијетин Миливојевић, оценио је да би захтев да се питање Косова врати у Уједињене нације била једина примерена реакција Србије на одлуку Министарства спољних послова Косова да забрани улаз свим српским званичницима.

„Једино би на тај начин Србија могла да реагује као озбиљна држава. Сваки други начин показао би да српски званичници немају ни идеју, ни решење за косовско питање“, рекао је Миливојевић у изјави агенцији Бета.

Миливојевић је рекао да је Србија од почетка Бриселског дијалога имала „парадоксалну ситуацију“ да српски званичници не могу да уђу на Косово без „специјалне дозволе приштинских власти“.

„Они који су преговарали у име Србије, индиректно су прихватили да иду на Косово као да су странци. Ово данас је само отишло корак даље. До сада смо имали добру вољу Приштине да ли ће пустити неког српског званичника или неће“, рекао је Миливојевић.

Милвојевић је казао да је јучерашња одлука Косова само аргумент да се мора затражити став Савета безбедности УН, који је мандат за посредовање дијалогом дао Европској унији.

Додао је да је та одлука само још један показатељ да је дијалог од самог почетка био „без уређене процедуре и односа“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here