1. 06. 2020.

Државни врх Србије, заједно са медијима које контролише, а потпомогнут својим политичким савезницима у Црној Гори, већ дуже време користи сваку прилику да у Црној Гори ствара или подиже тензије, како би под изговором наводно угрожених српских интереса изазвао политичку нестабилност у Црној Гори, рекао је црногорски министар спољних послова Срђан Дармановић.

Срђан Дармановић је у Скупштини Црне Горе поновио свој ранији став да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе.

“Српски државни врх, заједно са медијима које контролише, а потпомогнут својим политичким савезницима у Црној Гори, већ дуже време користи сваку прилику да у Црној Гори ствара или подиже тензије, како би под изговором наводно угрожених српских интереса изазвао политичку нестабилност у Црној Гори, али и скретао пажњу сопствене јавности са својих унутрашњих проблема, афера и нерешених питања”, рекао је Дармановић одговарајући на посланичко питање посланика Демократског фронта Милуна Зоговића.

Посебну улогу, како је навео, “у томе имају режимски медији чији су отровни натписи и бомбастичне насловнице против Црне Горе вероватно превазишли све до сада виђено”.

“Рекао бих да чак ни у Милошевићево време није било оволико мржње, разуларености и простоте у медијској кампањи против Црне Горе”, нагласио је Дармановић.

Али данашња Црна Гора нема митомански однос ни према коме и Србија ту није изузетак, додао је Дармановић.

“Србија је за данашњу Црну Гору само оно што сама жели да буде. Искрени пријатељ, добар сусед, велики економски партнер, са којом нас вежу људске и економске везе, ако се тако буде односила према нама. Латентна опасност и противник, ако се буде понашала као регионални хегемон и мешала у наше унутрашње ствари”, навео је министар.

Указао је да Црна Гора није повратила своју независност 2006. и постала чланица НАТО-а 2017. године само зато да би онда допустила да нестане или постане нечији сателит.

“Управо супротно. Ова земља сама и заједно са својим савезницима има довољно снаге и капацитета да се одупре свим атацима са стране, да настави да се развија и иде напред, водећи рачуна прије свега о себи и својим националним интересима. Понављања Подгоричке скупштине неће бити и што се пре то схвати, наши односи са Србијом биће много бољи него до сада”, закључио је Дармановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here