Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар саопштио је да су Клиника за пулмологију и Клиника за грудну хирургију Клиничког центра Србије од јутрос у ковид систему, а донета је и одлука да Нишка бања буде претворена у ковид болницу.

Лончар је у обраћању новинарима, на уручењу опреме и санитетских возила нашој земљи од стране УНДП, рекао да су капацитети болница у Београду у потпуности искоришћени и да су зато отворени додатни капацитети.

Од јутрос смо отворили целу пулмологију и грудну хирургију у КЦС. Пацијенте са грудне клинике смо пребацили на кардиохирургију, а са пулмологије на Интерну Б. Сада ту имамо додатне капацитете и капацитете за интензивну негу, која је најнеопходнија, прецизирао је он.

Министар је пренео да је синоћ донета одлука о томе да Нишка бања буде претворена у ковид болницу, док ће болница у Лесковцу са одређеним капацитетима за интензивну негу бити спремна да прими пацијенте.

У привременим болницама у Нишу и Крагујевцу, као и у унутрашњости земље, имамо довољно места за ковид пацијенте, подвукао је министар и упозорио на то да је проблем у Београду, одакле се пацијенти који захтевају болничко лечење превозе у друге градове Србије.

Према његовим речима, вирус је ушао у породицу и то је велика разлика у односу на ранији период.

Истовремено, Лончар је нагласио да полицијски час није чаробно решење и да та мера није била тема данашње седнице Кризног штаба, истичући да је једини лек за смањење броја заражених прекид контаката.

Без прекида контаката, посебно сада када је вирус ушао у породицу, не можемо да добијемо бољи резултат и смањимо пораст броја заражених, поновио је министар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here