Mesto za reklamu

05.12.2021.

Очекујем да ћемо већ на наредној седници Владе у четвртак имати измене Закона о експропријацији, рекао је данас министар финансија Синиша Мали.

„Закон јесте у складу са Уставом, а у питању су неки рокови, који, према мишљењу председника (Александра) Вучића, а и нашем, дају краћи временски рок за одлучивање око продаје имовине од пет дана.

Данас ћемо направити предлог измена новог закона, како бисмо до четвртка имали на седници владе. Крајњи рок за потписивање је до 10. у месецу, а ући ће у парламент на усвајање до краја године”, рекао је Мали на ТВ Прва и додао:

„Тај закон нема баш никакве везе са ‘Рио Тинтом‘. Сваки документ који је донет за ‘Рио Тинто‘ је далеко годину дана од нас. То је за неке био изговор, да кажу: Да, ово је отимачина и ми зато протестујемо против ‘Рио Тинта‘“, казао је министар финансија.

Мали је рекао да се „ниједна одлука неће доносити без грађана који живе тамо“ и без завршене студије о утицају на животну средину.

„Сходно ономе што је председник рекао, променићемо пар одредби закона. Када се заврши студија о утицају на животну средину, ако се покаже да јаловишта неће бити у коритима река, да нема утицаја на животну средину, онда ће се поставити питање грађанима. Ако се покаже да је могуће, на крају крајева, разговараћемо са грађанима, нека они сами одлуче шта је за њих најбоље“, истакао је Мали.

Мали је рекао и да га изненађују протести који се дешавају у Србији.

„Коме одговара овако јако Србија, да имамо стопу незапослености од 10,5 одсто, колико смо имали прошлог квартала? У окружењу, никоме. Зато имамо већи притисак да се Србија врати у прошлост“, оценио је Мали, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here