1. 02. 2021.

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је ситуација у Новом Пазару под контролом и да су се са територије тог града повукли припадници Жандармерије.

Вулин је у Скупштини Србије навео да за 54 дана, колико је Жандармерија била ангажована као испомоћ, није било ниједне притужбе грађана на рад полиције.

Република Србија је обезбедила помоћ и у ових 54 дана одузета је значајна количина наоружања, наркотика, возила, ухапшен је значајан број људи по потерницама, затварени су локали који нису радили у складу са прописима, није било заштићених, рекао је он.

Полицијска управа у Новом Пазару, како је поручио, мора бити у стању да гарантује поштовање јавног реда и мира и спровођење закона и онај ко то не може да ради неће више бити у полицији и на челу Управе.

Министар је јoш једном изразио жаљење због инцидента испред Синан-бегове џамије, истакавши да је тај инцидент дубоко погодио сваког припадника Министарства.

Према његовим речима, полицајац који је инцидент направио одмах је суспендован и такво понашање никада неће имати подршку у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here