Mesto za reklamu
  1. 4. 11. 2021.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је образовни систем спреман за продужење јесењег распуста, оценивши да та мера има смисла уколико се буде паралелно примењивала са ковид пропусницама.

Ружић је, гостујући на Телевизији К1, навео да ситуација у школама није алармантна, прецизиравши да је у овом тренутку заражено приближно 5.000 ђака, што је мање од један одсто, као и 1,3 одсто наставног и ваннаставног кадра.

Он је, међутим, упозорио на то има све више пријема код педијатара, као и да су забележена три смртна случаја код тинејџера, што је аларм који треба да укаже на неопходност вакцинације.

Први потпредседник Владе је, одговарајући на питање да ли се размишља о томе да ковид пропуснице буду обавезне за наставно особље како би приступило настави, истакао да таква мера у овом моменту није могућа.

Ружић је поручио и да ће се, уколико дође до продужетка распуста, градиво надокнадити или кроз радне суботе или интензивирањем рада у школама, додавши да би крајња мера била продужетак школске године.

Верујем да до тога неће доћи, али не знамо како ће се ова ситуација одвијати, рекао је први потпредседник Владе, уз напомену да је најбоље да ђаци иду у школу, али уз стриктно поштовање мера.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here