Mesto za reklamu
  1. 0 07. 2021.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић изјавио је данас да је током дводневног боравка у Лусаки информисао многобројне званичнике афричких земаља о ситуацији у Србији, постигнутом економском напретку, али и успешној борби наше земље против коронавируса.

Селаковић који је, као изасланик председника Србије, присуствовао сахрани првог председника Замбије Кенета Каунде, имао је прилику да, током боравка у Лусаки, разговара са многим високим званичницима афричких земаља.

Министар је разговарао са председницима Јужноафричке Републике, Намибије, Боцване, Малавија, Мозамбика, Кеније, Гане, изасланицом председника ДР Конго, као и министрима спољних послова Намибије и Лесота.

Он је пренео да су сви саговорници исказали велико поштовање према Србији и председнику Александру Вучићу, као и спремност за сарадњу са нашом земљом.

Шеф српске дипломатије је изразио захвалност својим саговорницима на континуираној подршци њихових земаља очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Такође, министар је рекао да су сви поздравили решеност Србије да обележи 60-годишњицу Прве конференције Покрета несврстаних 11. и 12. октобра, и изразили спремност да дођу у Београд тим поводом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here