Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Добричин прстен, вечерас је засијао на руци Мирјане Карановић. Глумачка награда за животно дело, нашој истакнутој драмској уметници, је уручена после представе ”Маму му, ко је први почео”, на сцени Југословенског драмског позоришта.

Неисцрпна разноврсност игре, раскошно изражајно богатство и силовити ауторитет у освајању гледалишта, то је Мирјана Карановић, сматра жири.

Добитница мисли да је за њу ова награда велика подршка њеном самопоуздању као глумице и као особе, да је оно што ради квалитетно.

“Никад нисам нешто мерила и бројила, немам неки списак, колико сам улога одиграла и онда кажем ‘еј стварно тога има пуно’. Ја се у ствари 40 година бавим глумом. Знам да до краја моје каријере и мога живота, за који се надам да ће се поклопити, хоћу да кажем, надам се да нећу завршити каријеру и онда отићи у пензију и радити нешто друго”, рекла је Мирјана Карановић.

За себе не би рекла да може све.

“Пре бих рекла ‘ја бих могла све’. Уопште не кажем да је то лако, има много тренутака када желим да одустанем, али то је само тренутак умора у коме прикупиш снагу, па онда кренеш даље”, нагласила је добитница Добричиног прстена.

Мирјана Карановић већ је у новој улози. Припрема ”Читача” у Београдском драмском позоришту.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here