Mesto za reklamu

05.04.2020.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је верницима да иако не присуствују богослужењима, гдје год се налазе припадају Цркви и том сабрању.

Управа манастира Острог је због специфичне ситуације у целом свету, па тако и у Црној Гори, омогућила је директан пренос литургије коју је у том манастиру од 8.00 служио митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

“Људи који не могу да присуствују богослужењима, због разних неприлика које наступе по људским слабостима, гдје год се налазили припадају цркви и том сабрању и моле се живоме Господу да и њих освешта и благослови, његујући дух покајања и милостивости, човјекољубља”, поручио је митрополит Амфилохије.

Он је у пету недељу великог и часног поста, недељу Свете Марије Египћанке, служио је свету архијерејску литургију у Цркви Свете Тројице у Доњем Острогу.

У архипастирској бесједи митрополит је казао да света тајна причешћа која у себе кроз вјекове сабира милине људи призива и нас у ову светотројичну, светобогородичну и световасилијевску светињу да приђемо и исповједимо своју вјеру и да се поклонимо Оцу и Сину и Духу светоме.

Подсјетио је да нас данашње свето јеванђеље на то позива, као што је Господ позвао своје прве ученике и открио тајну: да син човјечији иде и да ће бити разапет, убијен, да ће пострадати, али да ће трећи дан васкрснути.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је истакао да ријеч црква на свим језицима европским значи сабрање и да црква није ни поп ни владика, ни један вјерник, него је сабрање вјерних. Призивам неког на сабрање – то значи ријеч црква.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here