19.08.2020.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је све људе у Црној Гори да изађу на предстојеће изборе и да гласају за, како је рекао, вечно људско достојанство.

Митрополит Амфилохије је нагласио да Црна Гора данас све дубље и дубље срља у провалију са брозоморном идеологијом која и до данас овде влада.

„Неће ваљда на томе да се гради будућност Црне Горе“, рекао је он, обраћајући се окупљенима после литургије на Преображење Господње у цркви посвећеној овом празнику на Кључком Тавору на Бјеласици.

Казао је да они који сада воде Црну Гору у својој беспамети светосавље проглашавају за фашизам.

„Свети Сава је један од најпознатијих светитеља свеукупног хришћанства. Његове иконе ћете наћи од Кремља, широм Русије, Румуније, Бугарске до светога града Јерусалима и до Америке. Храмови његови су широм свијета подигнути. И тога Светога Саву ови сада сврставају међу фашисте. Можете да замислите каква је то беспамет и незнање“, оценио је митрополит.

Митрополит Амфилохије позвао је све људе у Црној Гори да изађу на предстојеће изборе и да гласају за, како је рекао, вечно људско достојанство.

„Али да гласају за вечно људско достојанство и за оне који су ходили тим путем вечног људског достојанства, а не за оне који су крвљу обагрили Божић и 1919. и 1941. године и који и данас темеље на тој и таквој лажној идеологији, безбожној и антибожној, будућност Црне Горе“, поручио је митрополит Амфилохије.

Митрополит црогорско – приморски Амфилохије је истакао да на тим изборима људи треба да буду „сведоци светлости Христа Бога нашега“ и да на њој, истини и љубави Божјој граде и себе и своју државу и своје потомство.

„Не дај Боже, да Црногорци граде будућност Црне Горе на оном духу онога каплара Фрање Јосифа који је срушио цркву на Ловћену и оскрнавио гроб Ловћенског Тајновидца“, поручио је владика, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here