Mesto za reklamu

07.09.2021.

На дан устоличења митрополиту црногорско-приморском Јоаникију најважније је било да се поштује закон. У интервјуу за РТС митрополит каже да је црногорски Устав највише кршио онај који је требао највише да га брани, а то је председник Црне Горе Мило Ђукановић!

О томе ко је одговоран за дешавања на Цетињу уочи устоличења митрополита Јоаникија анализираће се наредних дана што је најавио и црногорски премијер Здравко Кривокапић.

После пуштања саветника председника Црне Горе Веселина Вељовића да се брани са слободе, Тужилаштво најављује да ће се жалити на такву одлуку суда.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије у изјави за РТС каже да је водио рачуна само о једном, а то је да ли они који осправају право цркве раде по закону.

“Ако је некоме стало да се устоличење не догоди, да то не буде у Цетињском манастиру, он то може да оспори судским путем. Ово је земља у којој треба да се поштује Устав и закон. Нажалост, онај који би највише требало да штити Устав, он га је највише и кршио, а то је председник Црне Горе Мило Ђукановић”, рекао је митрополит Јоаникије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here