Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Компанија “МК група” планира да у наредних пет година инвестира 500 милиона евра у секторе аграра, банкарства и туризма у Србији и региону југоисточне Европе, изјавио је за Танјуг председник компаније Миодраг Костић. Председник ПКС Марко Чадеж оцењује да су компаније које послују унутар МК групе, “стуб будућег развоја и раста” земље.

 Миодраг Костић је на прослави 35 година пословања компаније, у хотелу “Шератон” у Новом Саду, рекао да је МК група данас лидер у хотелијерству, аграру, а АИК банка, такође чланица те групе, вероватно најпрофитабилнија банка на овим просторима.

“МК група је почела са троје запослених у једној малој канцеларији, а данас, 35 година после, имамо 7.000 запослених и радимо у 74 општине у Србији. Планирамо да у наредних пет година инвестирамо у Србију и регион 500 милиона евра”, рекао је Костић.

Финансијски директор МК Групе Душан Радичевић осврнуо се на резултате остварене у протеклој години, а најављује и нове стратешке одлуке компаније.

“У претходној години отворили смо хотел Шератон у Новом Саду, постали смо већински власник аеродрома ”Порторож”, увећали смо удео у Горењској банци, а сада приводимо крају стратешку одлуку о спајању наших компанија чланица “MK Commerce” и “Agroglobe”. Врло смо одлучни да у наредним годинама задржимо лидерску позицију у југоисточној Европи у кључним сегментима нашег пословања, аграру, банкарству и туризму”, истиче Радичевић.

У претходних 35 година, каже Радичевић, МК је инвестирала милијарду евра у пословање.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж оцењује да су компаније које послују унутар МК групе, “стуб будућег развоја и раста” земље.

Чадеж наводи да МК група са својих 75 компанија чланица запошљава 7.000 људи и да обезбеђује посао за још око 200.000 радника у стотинама других фирми партнера групе.

“МК је један од наших највећих извозника и присутна је на просторима целе бивше Југославије. У буџет годишње уплаћује 109 милиона евра пореза и доприноса”, каже Чадеж.

Као највећи извозник домаћег аграра, ова компанија снажно доприноси српском учинку на међународном тржишту, додаје председник ПКС.

Регионални директор ЕБРД за сектор агробизниса у централној и југоисточној Европи Миљан Ждрале каже да компаније попут МК групе представљају важне покретаче привредног и економског раста на тржиштима Адриатик региона.

“На основу свега што смо заједно прошли с менаџментом МК Гроуп уверен сам да их у будућности очекују још бољи резултати. Од тога ће корист свакако имати и око 30.000 коопераната, који заједно са МК групом обрађују 265.000 хектара обрадивих површина”, рекао је Ждрале.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here