18.08. 2019.

Велико финале првог Сабора виолиниста Србије које је одржано у Прањанима окончано је слављем Момира Јовановића (36) из Новога Сада који је победник финалног првенства на овом инструменту.

Финале је синоћ на игралишту ФК Брезак поред речице Плане привукло хиљаде мештана и гостију из далека, па ово горско место никад није примило толико света.

“Имам нижу музичку школу, али ћу наставити да учим”, казао је Јовановић за агенцију Рина додајући да је пресрећан и да још не зна шта му се догађа.

Скуп је отворен поздравним словом Дејана Ковачевића, председника општине Горњи Милановац, који је свим посетиоцима пожелео да се још дуго виђају у овом саставу и још већем броју, и пригодном здравицом како по српском обичају следи.

Коло је најбоље одсвирао Раде Радосављевић (52) из Мораваца код Љига. Песму Александар Спасић (22) из Врбнице док је признање за најизворније музицирање стигло у руке Бранка Ђурића(18) из Мионице.

“Ово је изузетан догађај за све нас и врхунски организован сабор”, казао је младић.

У деобу награда умешала се с оправдањем Андреа Алимановић осамнаестогодшња девојка из Крупња, њој је припала Златна виолина по одлуци публике.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here