Mesto za reklamu

Од суза до смеха

  1. 11. 2018.

Овације и аплауз које је представа “Моја ти”, Олге Димитријевић, у режији Александре Милавић Дејвис добила  3. новембра 2018. у Изабел Бадер Театре у Торонту, само потврђује заслужност награде Љубомир-Муци Драшковић која јој је припала прошле године.

Нагарада, установљена још 2005. године одлуком Атељеа 212 и Скупштине града Београда, бијенално се додељује за представе настале на београдским сценама у знак сећања на овог редитеља.

” Моја ти”, је представа, која, чини се, обухвата читав један живот средње и оне мало старије генерације; живот који памтимо из социјализма када смо бесплатно студирали, бесплатно ишли у музичке и балетске школе, спортска и културно уметничка друштва.

Када смо живели у становима са родитељима, бакама и декама и када нам се чинило да ће нас, само нас, та старост сигурно заобићи… Е Моја ти, како смо у школским аутобусима на екскурзијама певали те борбене партизанске песме… Е Моја ти, па из историје смо учили и све офанзиве и шта је Сава рекао и како је Друг Тито ово, и оно….

Слушај, Моја ти, била је то представа пуна смеха и суза , награђена аплаузом публике, јер текст као да је писан за нас,  живе сведоке једног прохујалог времена наше младости.

Уз праву позоришну  сценографију, клавирску пратњу која је дала посебну чар целој причи, своју маестралну глуму Тања Бошковић, Горица Поповић и Светлана Бојковић употпуниле су музичким секвенцама и још једном показале да са правом спадају у врх позоришне сцене.

Сексуална, старосна, идеолошка дискриминација уз једну љубав до вечности и назад, добија на тежини Моја ти, када Светлани Бојковић умире дугогодишња љубавна сапутница а појављује се син умрле у лику младог и већ свима познатог глумца  Ивана Михајловића,  покушавајући  да Светлану избаци из стана.

Ту се она удружује са Тањом Бошковић и Горицом Поповић својим вршњакињама и уз помоћ појављивања духа преминуле љубавнице, коју игра талентована Софија Јурцан, све успешно враћа под своју контролу.

И тако Моја ти, не знам, побеђује ли правда или љубав? Нема ни везе, јер била је то једна дивна представа, једне дивне вечери у једном позоришту у Торонту, у организацији компаније Сyстем Ентертаинмент.

Српска стварност“ / Ксенија Вучевић, фото Ивана Ђорђевић, Торонто, Канада /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here