Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да у Србији не могу брутално да се износе неистине, као и да је КРИК објављујући изјаву Бојана Богдановића о убиству Оливера Ивановоића, покушао да криминализује земљу и да утиче на изборе 3. априла.

“Србија је озбиљна земља, у њој не може овако брутално да се лаже, да се говоре неистине”, рекао је Вулин на ванредној прес конференцији, на којој је најавио да је против Богдановића поднета кривична пријава због непријављивања кривичног дела.

Он је рекао да је све што је КРИК пренео одмах објављено у “шиптарским” медијима, у медијима у региону, као “чиста и сува истина” и као доказ да је Србија земља криминалаца.

Вулин је рекао да су МУП и БИА све време са много озбиљности истраживали убиство Оливера Ивановића и да је урађено све да би се то убиство расветлило.

Додао је да се наша држава обраћала за помоћ најважнијим службама света, као и онима које су присутне на КиМ, од САД, Велике Британије, Немачке до Еулекса, јер у складу са Резолуцијом УН 1244 Беогад нема оперативни суверенитет да сам спроводи истрагу.

“Нисмо добили много помоћи. Када смо тражили снимке сателита, кажу да је било магловито. Тражили смо вештачење камере, одговор је био да ће то бити урађено. Четири године касније, још увек немамо одговор. Ми радимо озбиљно и одговорно”, рекао је Вулин.

Он је рекао и да би КРИК или сам Богдановић, да су имали било какву добру намеру, сачекали да избори прођу.

“Могло је да се сачека, али није. То је покушај криминализације земље и утицаја на изборноне резултате. Ово што је КРИК покушао да уради је срамно, то је део криминализације предизборне кампање и избора”, рекао је Вулин.

Ипак, како је навео, све лажи су лако и једноставно раскринкане, од имена наводних убица, али и крунског доказа – лажног Инстаграм налога.

“Лаж је доказана, раскринкана, али доказано је да постоје људе који су спремни да ураде све да би компротивали Србију, председника Александра Вучића, али и да угрозе изборе. Упозоравам их још једном да знамо и да не долазе они који су спремни да помогну”, казао је министар.

Он је поновио и да ни Богдановић није успео да повеже председника Вучића и чланове његове породице са убиством Оливера Ивановића.

“Богдановић само непрекидно помиње Оливера Ивановића и председника Вучића заједно како би се та два имена повезала, али чак и он каже да председник Вучић нема везе са тим. Овим је доказано и од Богдановића да председник Вучић нема апсолутне никакве везе са тим”, истакао је Вулин.

Напомиње, међутим, да је од када је убијен Оливер Ивановић 2018. године, председник Вучић поменут у вези са тим убиством у 2.231 тексту у медијима.

Неки ће покушати да компромитују изборе, МУП то неће дозволити

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да МУП и БИА имају информације да се за дан избора припрема више група, мотивисаних и организованих од стане појединих политичких партија у земљи и страног фактора, које ће покушати да компромитују, па и спрече изборе у недељу и поручио да држава то неће дозволити.

“Имамо информације да ће покушати да упадају на бирачка места, да разбијају кутије, показују фалсификовану изборну документацију и за то ће бити спремни и организовани и у чему ће им значајно помоћи многе службе из нашег окружења”, рекао је Вулин на ванредној прес конференцији.

Вулин је рекао да већ сада постоје спискови криминалаца који треба да уђу у Србију и помогну у спречавању нормалног одржавања избора.

Министар је поручио да МУП, БИА и читав безбедносни апарат неће дозволити да изборни дан прође тако, ни да се било ко игра са слободно израженом народном вољом.

“Упозоравамо оне који су ово организовали и који ово планирају, да знамо какав је план, организација и ко треба да им стигне у помоћ и да би било много боље да од тога одустану”, поручио је Вулин.

Он је рекао да грађани Србије имају право да кажу шта мисле о сваком, без обзира да ли је власт или опозиција.

“Немојте покушавати да то промените и немојте да покушавате да вољу грађана прикажете у било ком другом светлу, осим као вољу грађана Србије. Свесни смо шта нам се спрема и шта нас очекује и немојте сумњати да смо спремни да заштитимо изборну вољу грађана Србије, демократски процес и уставни поредак у земљи”, рекао је Вулин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here