Mesto za reklamu

13. 04. 2022.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбедности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбеђење на највиши ниво, саопштено је из МУП-а Српске. Додик поручује да ће наставити са својим обавезама и да се не плаши.

Из МУП-а су нагласили да ће наведене мере остати на снази док се у потпуности не провере све чињенице у вези са овом информацијом, преноси РТРС.

Испред Владе Републике Српске налазе се припадници САЈ-а, као и два возила “деспот” уз остале припаднике МУП-а.

Милорад Додик рекао је да је пред зору обавештен о томе да постоје информације да је његова безбедност угрожена, али је поручио да ће наставити са обавезама и да се не плаши.

Поновио је да је Кристијан Шмит особа без легалитета и легитимитета за функцију на којој се представља.

Информације које поседује МУП Српске о угрожености српског члана Председништва БиХ Милорада Додика су изузетно озбиљне, рекао је саветник српског члана Председништва Радован Ковачевић.

“Оно што ми знамо већ од раније је да Додик смета многима због тога што инсистира на томе да Република Српска води аутентичну политику. Такође, и због тога што не пристаје да се уклопи у мозаик неког страног моћника”, истакао је Ковачевић.

Ковачевић каже, да Додик упорно инсистира на томе да води политику искључиво у интересу народа и грађана Републике Српске.

“По овим информацијама које видимо, Они ће покушати употрбити сваки могући начин да уклоне Додика и да га склоне из изборног процеса”, рекао је Ковачевић.

Високи представник у БиХ Кристијан Шмит јуче је поништио Закон о непокретној имовини  Републике Српске. Уследила се оштра реаговања из Бањалуке.

Шмит ће вечерас отпутовати у Београд где би требало да разговара са председником Александром Вучићем.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here