Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Политички аналитичар Имер Мушкољај изјавио је за Косово Онлајн да не постоје практичне и техничке препреке да Покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова формирају Владу Косова у коалицији са мањинама.

“Друга је ствар ако Покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова не могу да постигну договор око поделе власти, јер ДСК тражи председничко место након што Хашиму Тачију истекне мандат”, наводи Мушкољај.

Он очекује и да ће у Куртијевој влади бити све мањинске заједнице, укључујући и Српску листу.

“Интерес Срба је да буду део Владе, постоје модалитети да ли ће бити део Владе са неким формалним споразумом или ће то бити неформално. Ако Српска листа одлучи другачије то је друга ствар, али ја мислим да Срби треба да буду део Владе, формално или неформално”, каже Мушкољај.

С друге стране, политиколог Рамуш Тахири сматра да, због новонастале ситуације, Косово лако може да оде на нове изборе, јер Покрет Самоопредељење неће пристати на коалицију са странком Фатмира Љимаја.

“Курти неће пристати на било какву коалицију само да буде премијер”, закључује Тахири и додаје да остаје могућност формирања Владе са мањинама, што опет може довести до нестабилне Владе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here