Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Коалиција НАДА, коју чини ПОКС, ДС С и 25 удружења грађана, позвала је данас на повлачење спорних закона о експропријацији и о референдуму и заложила се за одлагање референдума 16. јануара, док Српски покрет Двери протесте види као “догађање народа”.

“Тензије у друштву, блокаде саобраћаја, туче на јавним местима изазване од стране хулигана, последица су тога да не постоји дијалог тамо где му је место, у скупштини, него на улици. Излаз из ове ситуације је да спорни Закон о експропријацији председник не потпише, Закон о референдуму да се повуче из примене, а референдум најављен за 16.јануар да се одложи, како би се тензије у друштву смириле”, изјавио је председник ПОКС и један од лидера Српске коалиције НАДА, Жика Гојковић.

Према његовим речима, како је саопштено, све што дели наш народ, попут ових закона, случаја ‘Рио Тинто’ и других треба одложити за после избора и “дискусију о њима пребацити на скупштину која има легитимитет, а не на улицу како је сада случај”.

Двери у саопштењу јучерашње протесте види као “догађање народа и прекретницу на српској политичкој сцени”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, како је саопштено, сматра да је “послата више него јасна порука Вучићевој власти да ‘Рио Тинто’ неће проћи и да престану да покушавају да на разне начине намећу долазак ове по злу чувене стране мултинационалне компаније, која где год да је пословала у свету иза себе је остављала еколошку и сваку другу пустош”.

“Грађани Србије не дају дедовину и неће дозволити да им власт угрози еколошку и здравствену безбедност”, рекао је Обрадовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here