Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да надлежни државни органи треба да истраже наводе Раде Трајковић поводом њених оптужби везаних за убиство Оливера Ивановића.

Преносиму  изјаву Марка Ђурића:

“У свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч, и слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите.

Рада Трајковић је у данашњем гостовању на Н1 најдиректније државу Србију оптужила за „државни тероризам“ и убиство Оливера Ивановића, и сматрам да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње.

Уколико, пак, не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности.

Лично не мислим да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то.

Све, међутим, указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, и сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор.

Очекујем зато од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама, са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте”, навео је Ђурић.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here