Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Омладина Демократске странке Србије протестовала је испред зграде РТС-а дан након што се догодио, како су и они, али бројни корисници друштвених мрежа описали, скандал у Јутарњем програму РТС, крајем прошле недеље, када је осенчен део на екрану који је покривао мапу Косова и Метохије испуњеном српском тробојком и слоганом „Нема предаје“ на мајици једног од анкетираних саговорника на улици.

Председник омладине ДСС, Здравко Веселинов на портирници РТС-а, предао је у петак захтев којим се од руководства телевизије тражи смена уредника јутарњег програма. ДСС тврди да је скандалозну одлуку донео уредник јутарњег програма који се емитовао прошлог четвртка.

„И поред извињења РТС-а изреченог једном једином немуштом реченицом, скандалозно затамњивање натписа Нема предаје исписаног уз мапу Косова и Метохије на мајици младића анкетираног у прилогу Јутарњег програма, осликава реалност данашње Србије. Страховлада се запатила у Србији. Параноја и бахатост председника Републике Александра Вучића, који оличава садашњи деспотски режим и са друге стране – страх слабих, опортунизам и корупција, српска су реалност која друштво разара и државу разбија,“ навео је ДСС у саопштењу.

Након што је исечак из јутарњег програма у четвртак постао виралан на друштвеним мрежама и покренуо лавину негативних реакција, Радио-телевизија Србије упутила је извињење јавности у две реченице, наводећи да се ради о „грешци уредника у Јутарњем програму“, без навођења имена одговорног лица.

Управо је извештавање РТС један од разлога за протест #1од5милиона који су ушли у трећи месец. Сваке суботе, учесници протеста у Београду своје незадовољство исказују и пред зградом РТС, коју оптужују да у стварности није јавни сервис грађана, и да не извештава истинито и професионално, а један од захтева је и да се омогући извештавање о протестима, односно опозицији од 5 минута у дневнику ове телевизије.

„Српска стварност“ / КоССев /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here