Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Због раста броја новооболелих, појачана је контрола поштовања епидемијских мера и примена казни које могу бити и 500.000 динара. Санитарна инспекција је у току ноћи контролисала 12 објеката у Београду, а два су затворена због непоштовања мера. Др Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за инспекцијске послове, каже за РТС да Санитарна инспекција наставља са доследним спровођењем појачаног надзора.

Горан Стаменковић је гостујући у Дневнику РТС-а изјавио да је тих 12 надзора само део од 168 надзора у Београду у току недељу дана.

“Чак 30 прекршајних пријава је поднето за објекте саобраћаја, где су кажњавани не само возачи него и грађани, али и угоститељски објекти. Велики број корисника је у тим објектима што погодује ширењу ове опаке заразне болести”, казао је Стаменковић.

За сада је, додаје, преко 320 пријава поднето преко Вајбера.

Углавном се, наводи, односе на непоштовање мера у угоститељским објектима, на дистанцу, на неношење маске, понегде и на дезинфекциона средства која се не користе на прави начин.

“Министарство здравља ће спровести нулту толеранцију према свим прекршиоцима и ригорозно кажњавати оне који не поштују мере. Налазимо се у критичној ситуацији”, навео је Стаменковић.

Највише су, каже, прекршајне пријаве поднете према правним лицима и предузетницима.

“Ноћашње затварање два објекта поред Ушћа у Београду само је почетак најригорознијих мера санитарне инспекције. Наредних дана биће и физичко печаћење објеката. Морамо да радимо оно што закон тражи од нас, у сарадњи са другим инспекцијским службама у Србији”, закључио је Стаменковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here