Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је данас са гувернером Развојне банке Савета Европе Ролфом Венцелом о сарадњи и актуелним пројектима, као и о економској ситуацији у свету изазваној пандемијом коронавируса.

Мали је истакао да је за Србију изузетно важна сарадња са овом финансијском институцијом, са којом се спроводе пројекти у области образовања, здравства, социјалне заштите и енергетске ефикасности.

Он је пренео захвалност Венцелу на тој подршци, као и на томе што Развојна банка даје подршку Србији у износу од 200 милиона евра за водоснабдевање и постројења за пречишћавање отпадних вода у јединицама локалне самоуправе.

Министар је посебно указао на заједничке пројекте за студентско становање у Србији, финансирање пројекта универзитетске инфраструктуре, као и пројекте дуалног образовања.

Саговорници су разговарали и о издавању зелених обвезница за спровођење одређених пројеката из области заштите животне средине, што би, како је оцењено, дало добар сигнал страним инвеститорима за даље улагање у Србију.

Венцел је исказао захвалност на златној медаљи за заслуге, којом га је одликовао председник Републике Александар Вучић, и истовремено похвалио одличне економске резултате које је наша земља постигла, са посебним нагласком на малом привредном паду из 2020. године и успешној вакцинацији коју Србија спроводи.

Саговорници су констатовали да се тржишта и очекивања инвеститора мењају, поготово услед пандемије коронавируса, те да је важно да се иде у корак са тим променама.

На састанку је закључено да ће се наставити добра сарадња и заједнички рад на пројектима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here