Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас да ће се наставити тренд повлачења признања независности “Косова” и указао на нове манипулације Приштине, када је ова тема у питању.

Дачић је у изјави за медије указао на то да се ових дана наставља кампања лажи и увреда нас рачун Србије, која долази из Приштине.

Поред тога што су свих ових месеци демантовали да су земље повлачиле признање једнострано проглашене независности Косова, данас смо могли да прочитамо у неким албанским медијима о наводно неким лажним протоколима и изјавама министара земаља које су повукле признање, а који су, наводно, корумпирани с наше стране, истакао је Дачић.

Он је указао на то да се чак помиње и оружје које смо ми, наводно, њима давали или продавали.

“Не желим да коментаришем то да они мисле да смо ми као они. Оно што су они говорили о томе да су неке државе признале Косово, за то постоје врло јасни докази широм света, да је ту било речи о класичној корупцији. Али не улазим сада у то. Неке од тих земаља, које су имале право гласа на седници Интерпола, гласале су против.

Они су поменули и Лесото и Бурунди и Суринам, да су наводно лажи да су те земље повукле признање. Те земље су гласале против уласка Косова у Интерпол.

Не желим да реагујем на ту политику, којом они желе да убеде своју јавност и међународну јавност у то да не верују својим очима. Тринаест земаља је повукло признање Косова, они више немају већину ни у једној међународној организацији и тај тренд ће се наставити и даље.

Каквим се све лажима служе, најбољи пример се могао видети јуче и данас. Ми ћемо то сад приказати свим медијима – јучерашњи твит Беџета Пацолија, који је послао на Твитеру наводно честитку новоизабраном министру спољних послова Алжира Ламамри, који је, по њиховим наводима, одговорио Пацолију, поздравио народ Косова и позвао Пацолија да у наредних неколико недеља посети Алжир.

Имајући све то у виду, данас је Ламамрa, министар спољних послова Алжира, био о томе упитан од стране новинара у Москви, пошто се налази у службеној посети Руској Федерацији, на конференцији за новинаре са Сергејем Лавровим.

Реч је о лажи, реч је о лажном налогу, он никакве поруке никоме није упућивао.

Ово је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима, ово је још један круцијални доказ који говори о томе да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи, која је заснована на злочину.

Пошто они говоре о томе да су неки наши људи који раде на повлачењу признања, сумњиве прошлости. О каквој прошлости да говори њихово руководство, руководство Приштине, за које се, многе од њих, спремају ћелије у Хашком трибуналу, а добро знате да су готово сви окрвавили руке за време сепаратистичке и терористичке побуне деведесетих година у Србији“, навео је Дачић.

Српска стварност“ / msp.gov.rs /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here