Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Настава на даљину, осим на ТВ каналу РТС 3, Интернет порталу РТС-а и платформи РТС Планета, од данас, 23. марта, доступна и на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Основци од 1. до 4. разреда, наставне часове могу пратити од 8.00–14.45 на телевизијском каналу РТС 2.

Ђаци од 5. до 8. разреда наставу могу пратити од 8.00–15.30, на телевизијском каналу РТС 3.

Након наставе за осмаке, такође на каналу РТС 3, радним данима од 15.30 до 20.00 биће емитована настава за средњошколце (општеобразовни предмети).

Распоред емитовања образовних садржаја доступан је на сајту РТС-а, у програмској шеми РТС 3 и на сајту Министарства просвете. Ако на неки час закасне или га пропусте, а желе да га погледају на каналима РТС 2 или РТС 3, ученици то могу учинити у наредна 72 сата.

На Интернет порталу РТС-а можете директно, без регистрације, приступити порталу Моја школа где из падајућих менија бирате предавање које желите да пратите – за све предмете и разреде основних и средњих школа.

Такође, отворен је још један подстајт за директан приступ настави на даљину: mojaskola.rtsplaneta.rs.

На интернет платформи Радио-телевизије Србије РТС Планета такође су доступни сви емитовани часови за ученике основних и средњих школа. Наставни садржаји се на РТС Планети могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

Часове на интернет платформи РТС Планета можете пратити када желите, где желите, можете да их паузирате, наставите или поново погледате.

Упутство за приступ наставним садржајима на РТС Планети путем мобилног телефона:

Потребно је да инсталирате бесплатну апликацију која је доступна у Гугл продавници (Google play) односно App Store. Следећи корак је регистрација преко Фејсбук налога или имејл адресе. Када дођете на РТС Планету, одмах ћете угледати одељак “Моја школа” – налази се на насловној страни на вебу и у категорији “Моја школа” у главном менију.

Часове на интернет платформи РТС Планета можете пратити када желите, где желите, можете да их паузирате, наставите или поново погледате.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here