Mesto za reklamu

Одбојкашице најбоље. Познати могући ривали Србије у квалификацијама за ОИ 2020. 

  1. 11. 2018.

Светска одбојкашка федерација, ФИВБ, објавила је ранг листе националних селекција у обе конкуренције. Женска сениорска репрезентација Србије, светски првак, вицешампион Олимпијских игара и првак Европе, заузима прво место са 322 бода, док су сениори Србије, 4. са СП у Италији и Бугарској и бронзани са ЕП 2017. на 10. месту са 110 бодова.

 Најновија ранг листа ФИВБ важна је и због Интерконтиненталних квалификација за ОИ 2020. у Токију, које ће се одиграти у августу 2019.Сениорке ће квалификациони турнир одиграти 2 – 4. августа, а сениори 9 – 11. августа.У Интерконтиненталним квалификацијама ће играти 24 најбоље селекције са ФИВБ ранг листе, изузимајући Јапан, домаћина Олимпијских игара, у обе конкуренције.
По систему серпентине биће одређено 6 група, у којима ће играти по 4 селекције, а само победник ће изборити пласман на ОИ 2020 (24. јул – 9. август).

По данашњој ранг листи, и уколико не буде промена, сениорке Србије би требало да играју са Порториком, Тајландом и Кубом, а сениори Србије са Италијом, Аустралијом и Камеруном.
ФИВБ је такође објавио да ће се 5 Континенталних турнира одиграти у јануару 2020, као и да ће на њима играти минимум по 4 селекције које се нису квалификовале на ОИ.
Кандидатуре за организацију Интерконтиненталних турнира достављају се Светској одбојкашкој федерацији до 14. децембра, а ФИВБ ће 1. јануара 2019. саопштити саставе група.
Најављено је да ће 31. јануара 2019. бити објављени домаћини турнира, као и распоред утакмица.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here