Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Медитеранским играма, пошто је у финалу савладала Црну Гору са 9:8.

Ватерполисти су Србији донели 13. медаљу на Медитеранским играма у алжирском Орану.

Млади “делфини” у финалу су били бољи од Црне Горе 9:8.

Капитен медитеранске ватерполо репрезентације Србије Марко Димитријевић честитао је данас стручном штабу и саиграчима на освајању златне медаље у Орану.

“Честитам момцима и стручном штабу на овом успеху. Наравно да нам је пуно срце што смо освојили злато. За ово смо веома напорно тренирали. Припреме нису трајале толико дуго колико иначе трају, али смо заиста радили интензивно и сигурно много напорније од свих осталих. Мислим да смо сасвим заслужено дошли до златне медаље.”, изјавио је Димитријевић, а пренео је Олимпијски комитет Србије.

Златна медаља ватерполиста је 13. одличје за Србију на Медитеранским играма у Орану.

Србија је осигурала још две медаље на Играма у Алжиру, пошто су се боксери Владимир Мирончиков и Омер Аметовић пласирали у полуфинале.

Наш стрелац Себић освојио златну медаљу у Орану

  Освајач бронзане медаље са Олимпијских игара у Токију 2020, Миленко Себић, освојио је златну медаљу на 19. Медитеранским играма у Орану у дисциплини ваздушна пушка.

Себић је са 625 кругова квалификације завршио на 7. месту са ког је ушао у финале.

У финалном делу такмичења, Миленко је показао класу и победио конкурента из Хрватске Мирана Маричића са 17:15.

Био је ово Миленков деби на Медитеранским играма, па је злато за њега још слађе због те чињенице.

“Било је изузетно тешко. Главни меч је био веома тежак, јер сам последњих неколико месеци имао проблем са пуцањем ваздушном пушком, где сам једно време мислио да је проблем у мени. А онда сам заменио механизам у мојој пушци и видео сам да је проблем на другом месту. Финале је било солидно, имао сам трему и притисак, али сам успео то да исконтролишем и да се изборим за златну медаљу. Презадовољан сам, јер су ово моје прве Медитеранске игре у каријери и одмах сам успео да освојим златну медаљу”, изјавио је Себић.

Наш други такмичар у овој дисциплини, Лазар Ковачевић, такође је остварио добар резултат и завршио је финале на петом месту.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here