Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је данас закључило уговор за набавку 190 најсавременијих ЦТ скенера и дигиталних рендген-апарата за 167 здравствених установа у Србији, у вредности од приближно 48 милиона евра.

У оквиру највеће набавке дијагностичких медицинских апарата и једног од најзначајнијих догађаја у дугој и богатој традицији здравства Србије, чак 135 најмодернијих дигиталних рендген-апарата биће инсталирано у 120 здравствених установа, 65 домова здравља и 55 болница у наредна три месеца.

Поред тога, укупно 55 најсавременијих ЦТ скенера, са две и три радне станице, реномираних светских произвођача почеће да ради у 47 болница, уз претходну едукацију здравствених радника за коришћење напредних могућности ове дијагностике.

Набавка дијагностичке опреме, спроведена по процедурама и под надзором Светске банке, представља континуитет активности Министарства здравља у циљу модернизације и даљег развоја нашег здравственог система.

Нови скенери и рендген-апарати омогућиће благовремено дијагностиковање болести, што је од највећег значаја за успешно излечење пацијената. Ова опрема најновије технологије обезбедиће правовремену, безбедну и тачну процену здравственог стања и усмерити будући процес лечења.

Уговорена вредност набавке рендген-апарата је 17.992.398 евра, укључујући и грађевинске радове који износе 7.674.940 евра, док је уговорена вредност набавке ЦТ апарата 29.887.772 евра, укључујући и грађевинске радове који износе 4.305.994 евра.

Највећа набавка дијагностичке опреме још једна је у низу потврда да Србија данас има здравствени систем чији су квалитет и ефикасност препознати и у региону, али и шире, у европским оквирима, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here