Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Због страха од несташица, многи су почели да праве залихе. Пре свега средстава за дезинфекцију.

Срећу да се нађу на правом месту у право време протеклих дана немају сви. Апел надлежних да се лична хигијена подигне на највиши ниво схваћен је озбиљно па поједини производи плану чим се појаве на рафовима. Због повећане потражње, на њих се чека и по неколико дана.

Највећа је потражња за дезинфекционим средствима – за асепсолима, геловима за суво прање руку, сапунима, папирном галантеријом, витаминима и минералима…

Надлежни упућују апел да се не праве залихе, посебно не хране. Многи ипак нису прихватили тај савет.  Највише се купују сапуни, влажне марамице, течни сапуни и основне намирнице – брашно, уље, пиринач, пасуљ, шећер. Упркос томе, надлежни истичу да не постоји опасност да се продавнице опустоше као у Италији.

Навике потрошача за време коронавируса свуда у свету готово су исте. У Италији, Немачкој, Хрватској, најпре су покуповане маске и антибактеријска средства док је у Канади, Аустралији и Америци помама и за тоалет папиром.

Надлежни позивају грађане да, уколико примете више цене неких производа, то одмах пријаве, како би се санкционисали трговци који користе ситуацију да што више зараде.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here