Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Канцеларија за Косово и Метохију Владe Републике Србије оценила је данас да се исписивање парола “УЧК” на прилазима Штрпцу не може схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на Косову и Метохији.

“Најоштрије осуђујемо овај бестијални покушај да се Срби у Штрпцу застраше и позивaмo надлежне у покрајини да реагују како би се сузбило шовинистичко дивљање на Косову и Метохији.

Остварују се наше слутње да ће предизборна кампања у покрајини бити такмичење у екстремизму и мржњи према Србима, и захтевамо од свих албанских политичких актера да не доводе у опасност српски народ зарад краткотрајних политичких циљева.

Да овде није реч о безопасном изгреду, већ о организованој акцији застрашивања, потврђује чињеница да је у околини Штрпца неколико саобраћајних знакова са називом места једновремено вандализовано и исписано паролама “УЧК”.

Срби у општини Штрпце су у прошлости тешко страдали од руку албанских екстремиста и свако евоцирање сећања на злочине које су над српским народом починили терористи “ОВК” може имати опасне и несагледиве последице.

Апелујемо на наше сународнике у општини Штрпце да не наседају на овакве или сличне провокације и да имају поверење у решеност и способност Србије да заштити своје грађане у било ком делу јужне покрајине,” наводи се у саопштењу Канцеларијe за Косово и Метохију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here