Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

После импресивног отварања и концерта Немање Радуловића и Београдске филхармоније, 53. БЕМУС наставља са атрактивним програмом и концертима међународно призантих музичара. Пред публиком у Коларчевој народној задужбини сутра,  4. новембра наступају Томас Хемпсон, светки познати баритон, и Симфонијски оркестар РТС-а под диригентском палицом Бојана Суђића.

Веома актуелан светски баритон за кога се каже да је најбољи Фигаро који постоји, Томас Хемпсон, одржаће концерт у Коларчевој задужбини у четвртак 04. новембра заједно са Симфонијским оркестром Радио телевизије Србије под диригнетским вођством Бојана Суђића.

Томас Хемпсон је најистакнутији баритон Америке, добитник међународних признања за свој уметнички рад. Одавно је признат као један од најиновативнијих уметника нашег времена, са оперским репертоаром од преко 80 улога и дискографијом која обухвата више од 170 албума, више номинација и добитника Греми награде, Едисонове награде и Grand Prix du Disque.

Гошће програма биће наши светски познати сопрани: Драгана Радаковић и Александра Јовановић. На програму ће бити В. А. Моцарт: арије из опера Тако чине све, Дон Ђовани, Фигарова женидба, Чаробна фрула; Ђ. Верди: арије из опера Дон Карлос и Магбет.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here