Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Свих једанаест руских авиона Ил-76 слетели су у Србију како би пружили помоћ у борби против вируса корона, преноси прес-служба Министарства одбране Русије.

„Једанаести по реду авион Ил-76 војне транспортне авијације Ваздухопловних снага Русије слетео је на аеродром ‘Батајница’“, наводи се у саопштењу.

Ил-76 доставили су у Србију опрему за епидемиолошко дијагностиковање и дезинфекцију објеката, а стигли су и руски војни стручњаци.

Свих 11 војних авиона „иљушин“ полетело је са аеродрома Чкаловски (Московска област).

Русија је послала помоћ Србији по налогу руског председника Владимира Путина. У Србију је допутовало 87 руских војника, укључујући војне лекаре и вирусологе. Поред тога,  стигла је специјална медицинска опрема, средства за заштиту и 16 јединица војне технике.

Данас ће у Београду бити одржан састанак, коме ће присуствовати представници Министарства здравља и Министарства одбране Србије, на коме ће бити одређени приоритетни објекти за рад руских војних стручњака.

Јуче су на аеродрому „Батајница“ одржане прве консултације руских и српских војних стручњака. Предложено је да се руски медицински тимови пошаљу у места са најтежом епидемиолошком ситуацијом: Београд, Ћуприју, Ваљево, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Кикинду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here