Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић на данашњи дан пре 16 година освојио је прву АТП титулу у Амерсфорту.

На холандској шљаци Новак је тада редом побеђивао земљака Бориса Пашанског (6:0, 6:3), Чеха Томаша Зиба (6:4, 6:2), Марка Жикела из Француске (6:3, 6:4), меч полуфинала предао му је Гиљермо Корија почетком другог сета, да би у финалу био бољи од Чилеанца Николаса Масуа са 7:6, 6:4.

Ђоковић 16 година касније на свом конту има 88 АТП титула, укључујући и 21 гренд слем трофеј. У каријери је од турнирских награда зарадио 158.996.253 долара, што је највише у историји тениса.

Србин је у бици са Шпанцем Рафаелом Надалом за звање најбољег тенисера свих времена. Надал за сад има један гренд слем трофеј више (22), али је то готово једини параметар који иде у његову користи у поменутој дебати.

Ђоковић је тренутно на одмору у Дубробвнику јер ће због закона у САД и Канади, који не дозвољавају улазак у земљу невакцинисаним странцима, пропустити турнире на тлу Северне Америке.

“На одмору сам, искористио сам прилику да дођем и до Дубровника који је једна од најлепших дестинација. Најбоље се одмарам на мору, али увек имам и неке физичке активности. Стигао сам са своја два млађа брата, искористили смо прилику да мало будемо заједно. Дуго нисмо проводили квалитетно време заједно и ето, сада смо ту. Обилазимо хрватску обалу и уживамо”, изјавио је Ђоковић за портал Индеx.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here