Mesto za reklamu

25.11.2018.

Поводом повећања такси Приштине на српску робу на 100 одсто привредници на Косову кажу да хране још има довољно и да нема потребе да грађани праве залихе. “Залихе лекове има за десетак дана а кисеоника за пет-шест дана”, рекао је директор здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић.

Неки производи, као што је хлеб, поскупели су али већина осталих још увек није јер има робе из залиха.

Јуче су се састали представници кризног штаба и предузетника. Предузетници кажу да још увек нема повећања цена и да тренутно нема места паници.

Робе у залихама има за још пет или шест дана, а даље ће се договором решавати ситуација, рекао је за РТС предузетник Радош Петровић.

На питање да ли је сада могуће да порасте шверц робе, Петровић каже да је народ на све свпреман када му је угрожена егзистенција. Позива државу Србију да помогне српском народу на Космету да настави да живи нормално.

Директор Здравстеног центра у косовској Митровици Милан Ивановић каже да лекова има за десетак дана, али не свих. Како је додао, ако се блокада не отклони, у том периоду може почети несташица лекова. Кисеоника има за око пет-шест дана, а могуће и мање зависно од броја болесника.

“Ако Приштина настави са оваквим понашањем а њихови ментори са Запада их не урауме, могу да настану озбиљни проблеми у указивању здравствене заштите пацијентима са целокупног простора Косова и Метохије”, каже Ивановић.

„Српска стварност“ / КИМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here