1. 04. 2019.

Више хиљада људи затражило је вечерас на деветом по реду антивладином протесту у организацији покрета “Одупри се” смену менаџмента Радио телевизије Црне Горе. Демонстранти су на самом улазу телевизије узвикивали “оставке, оставке”. Зграду је чувала полиција, а разишли су се након што их је замолио један од организатора, Џемал Перовић.

Протестанти су прошетали од центра Подгорице где је била постављена бина до зграде РТЦГ, а међу окупљенима су били и лидери опозиције.

Перовић је позвао окупљене на грађанску непослушност “јер диктатор мора пасти”.

“Одупримо се њиховој бахатости и бахатости њихових синова, одупримо се јер ми то можемо”, рекао је он.

На протесту је речено да неће стати док не виде леђа “диктаторском режиму”.

Наредни протест је заказан за 9. мај, када ће бити донета пресуда за покушај тероризма за који су оптужени и лидери Демкратског фронта.

Протесте покрета “Одупри се” инспирисала је афера “коверат” коју је иницирао одбегли бизнисмен Душко Кнежевић, објавом снимка предаје новца некадашњем градоначелнику Подгорице и високо позиционираном функционеру владајуће Демократске партије социјалиста – донације за финансирање кампање те странке.

Они већ три месеца организују протесте, а у међувремену су се оградили од Кнежевића.

Он је након тога основао покрет До слободе и у четвратак испред Тужилаштва организовао протест коме је присуствовало неколико стотина људи.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here