Mesto za reklamu

16.10.2019.

Јутрос око 5 сати и 50 минута више од 100 припадника јединица РОСУ са 25 оклопних возила и џипова упало је на север Косова и Метохије. Државни врх има непрекидне консултације. О акцији на северу Косова већ су обавештени Брисел, Вашингтон, Москва и Пекинг.

Косовска полиција је саопштила да је ухапшен полицајац у вези са убиством Оливера Ивановића, као и још један осумњичени код кога је пронађено оружје.

У саопштењу косовске полиције се потврђује да је у раним јутарњим часовима у Северној Митровици полиција спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

„Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес посебног одељења основног суда, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца укљученог у налог за претрагу“, наведено је у саопштењу.

Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем.

„Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени код кога је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплењена још два оружја, као и муниција“, истиче се у саопштењу.

Приштински Косовапрес јавља да је један од ухапшених полицијски истражитељ на северу КиМ Раде Басара, који је водио истрагу о убиству Оливера Ивановића и за кога се сумња да је скривао доказе.

Наводи се и да полиција није успела да ухапси трећу особу, команданта косовске полиције за север Жељка Бојића за Северну Митровицу.

Ухапшени су одведени у Приштину, а како се наводи, операција се наставља у општини Лепосавић.

Дописник РТС-а јавља да је у северном делу Косовске Митровице мирно и да су људи посвећени својим обавезама. Наводи да нема знакова да је полиција извела било какву акцију.

Рекао је да су се припадници полиције повукли у јужни део.

Данас је тачно 21 месец од када је Оливер Ивановић убијен испред своје канцеларије у севером делу Косовске Митровице.

И раније је било хапшења у вези са тим случајем а неколико особа се налази у притвору.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here