Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Најпре је на посебној седници Јасмина Васовић положила заклетву, а затим су посланици Скупштине Србије разматрају одлуку о престанку функције јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву због одласка у пензију, као и предлог одлуке о избору 37 судија који се први пут бирају на судијску функцију.

Председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић, коју је на предлог Високог савета судства скупштина изабрала на ту функцију, положила је данас заклетву пред посланицима у Дому Народне скупштине.

Новоизабрана председница Врховног касационог суда изјавила је да од свих судија очекује да озбиљно схвате одговорност судијске функције и да имају на уму да им она сама по себи не даје моћ већ да они својим знањем, понашањем и системом вредности тој функцији дају или не дају моћ и углед.

“Ово је уједно моја прва порука судијама и јавности”, рекла је Васовић у првом обраћању у Скупштини Србије након полагања заклетве.

Редовна седница је потом настављена постављањем посланичких питања извршној власти и надлежним институцијама.

На седници се расправља и о предлогу одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине у међународним парламентарним институцијама, као и о Предлогу одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање.

Разматраће се и одлуке о избору чланова и заменика чланова скупштинских одбора које је поднела Посланичка група “Александар Вучић – за нашу децу”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here