Mesto za reklamu

22.01.2020.

На Цетињу је у подне ипак почела шетња малог броја Цетињана и грађана из других црногорских градова са циљем да поруче верницима Митрополије да „На Цетиње нема шетње“.

У међувремену је и из полиције саопштено да литије СПЦ на Цетињу неће бити, али се незнатан број грађана ипак окупио и кренуо у протестну шетњу, при чему медији јављају да је значајан број њих стигао из Никшића. Рекли су да су се окупили да кажу да су „светиње црногорске“.

Грађани су се окупили код споменика “Вила” и кренули у шетњу. Они су на скупу узвикивали “Бранићемо ових дана Црну Гору од душмана” и “Е вива Монтенегро”.

У име групе грађана обратио се Предраг Вушуровић, који је рекао да је Цетиње чисти образ и срце Црне Горе и да је то њихов миран протест против најављеног скупа, преноси портал РТЦГ. Он је, како се наводи, најавио да ће  окупљања бити и убудуће уколико буде потребе и поручио је да ће на све сличне иницијативе одговорити мирно и достојанствено.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић казао је Вијестима да ће свештенство сутра служити молебан у Цетињском манастиру. Он је замолило вернике Митрополије црногорско-приморске да не иду на литију која је раније најављена.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here