1. 08. 2019.

Јако невреме праћено градом захватило је нешто после 16 часова Драгачево и Гучу, као и пожешки и ариљски крај, јављају дописници РТС-а. Олујни ветар у Краљеву ломио и обарао дрвеће и дизао кровове зграда.

Незапамћено невреме погодило је данас Дргачево и Гучу и нанело огромну штету на објектима и усевима.

Невреме је захватило Пожегу  и Краљево.  Буквално су падале леденице. Велика је штета на кућама и за пољопривреду.  Противградни стрелци су дејствовали, али нису успели да разбију градоносни облак.

Невреме је нешто после 16 часова захватило и ариљски и пожешки крај.  Највећу штету претрпело је село Вирово у ариљском крају, где је падао град величине тениске лоптице.

Дописник РТС-а јавља да је олуја однела црепове са кућа и да су на аутомобилима полупана стакла.   Невреме је нанело и штету на пољопривредним културама и на пластеницима.

Невреме, праћено олујним ветром захватило је по подне и Краљево, где је ветар ломио и обарао дрвеће и дизао кровове зграда.

У Крушевцу је за четрдесетак минута пала велика количина кише и направила проблеме у саобраћају.

На Багдали, Тргу Костурница и у кругу крушевачке болнице интервенисале су и ватрогасно-спасилачке јединице уклањајући стабла која је олујни ветар оборио.

На појединим домаћинствима ветар је однео црепове, а са затвореног базена Спортског центра одлетео је и део кровне конструкције.

Због невремена одложено је и отварање 4. међународног фестивала балона “Крушевац кроз облаке”.Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се после подне и увече у северозападним, западним и југозападним крајевима, а током ноћи и у суботу и у осталим деловима земље, очекују обилни пљускови са грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here