Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Буџет за субвенције у пољопривреду у 2019. години биће знатно већи, за готово седам милијарди динара, рекао је за РТС министар Бранислав Недимовић.

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је после готово десет година Србија добила акредитовану националну референтну лабораторију за испитивање квалитета млека, што произвођачима омогућава да информацију о квалитету свог млека добије директно од државне лабораторије.

Напомиње да је ова лабораторија отварана још од 2009. године, али да је тек сада отворена и да је тиме завршен процес акредитације, што је веома важно за произвођаче.

Министар је најавио да ће буџет за субвенције у наредној години бити знатно већи, за готово седам милијарди динара.

“Највише ће бити издвојено за товно говедарство, млечно говедарство и сточарство, што је веома битно због извоза меса у Турску, а отварамо и друга тржишта. Када је реч о осигурању, ићи ћемо на повећање премија осигурања за крајеве који су изложени ризицима са 40 на 70 одсто. То је много новца више захваљујући мерама фискалне консолидације”, нагласио је Недимовић.

Истиче да пољопривредници не треба да брину ни око даље исплате субвенција.

“Ове недеље је 16.500 добило новац од осигурања, а за механизацију још 2.500”, каже Недимовић.

Једна не тако добра вест је да је ове недеље ухапшено неколико људи из Управе за аграрна плаћања.

“Нулта толеранција за било какав криминал. Нико не сме да стоји између пољопривредника и државе јер држава је издвојила новац за пољопривреду. Реч је о два лица које су покушала да приме мито и за то су осумњичени, ја мислим да то не сме да се дешава и те ствари ћемо решавати као и до сада”, закључио је за РТС министар пољопривреде, водопривреде и шумарства.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here