Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Према још увек непотпуним и незваничним резултатима на локалним изборима у Републици Српској највише гласова је добио СНСД Милорада Додика – преноси РТРС.

Лидер ПДП Драшко Станивуковић биће нови градоначелник Бањалуке и овај резултат није се одразио и на одборничке мандате у градској скупштини.

Двотрећинску већину, судећи према прелиминарним резултатима предводиће СНСД, пише портал Радио телевизије Републике Српске.

Лидер странке Милорад Додик након пораза Игора Радојичића најавио је промене у Градском одбору странке чији ће председник бити од данас.

Љубиша Ћосић из СНСД је по први пут директно изабран градоначелник Источног Сарајева.

За његовог наследника на позицији начелника општине Источно Ново Сарајево изабран је Јован Катић из СНСД-а.

Поверење за још један мандат и СНСД-овим кандидатима за начелнике општина Пале и Трново Бошку Југовићу и Драгомиру Гаговићу, као и СДС кандидатима Миловану Бјелици и Боју Гашановићу на Сокоцу и у Источном Новом Сарајеву.

Вољом грађана, СНСД је однео, наводи се, убједљиву победу у пет локалних заједница приједорске регије, док је у Крупи на Уни победио заједнички кандидат коалиције СНСД – ДНС Младен Кљајић.

Највећи триумф СНСД је доживео у Приједору где је, након 16 година, ова странка добила свог градоначелника, Далибора Павловића.

Према непотпуним подацима у три од седам херцеговачких локалних заједница биће нови начелници – у Билећи, Гацку и Љубињу.

У току је обрада података за одборнике.

Борис Јеринић из СНСД-а остаје градоначелник Добоја, а његова странка имаће више од 20 одборника у Скупштини града.

Према незваничним резултатима кандидат СДС за градоначелника Бијељине Љубиша Петровић победио је кандидата Коалиције “Заједно за Семберију” Мићу Мићића, с тим да СНСД има највише гласова за локални парламент.

Према прелиминарним резултатима Градске изборне комисије, у Зворнику је кандидат СНСД-а Зоран Стевановић победио у трци за градоначелника тог града противкандидата из СДС Славишу Влачића.

Према најновијим подацима Централне изборе комисије БиХ, у Сребреници Младен Грујичић води у односу на Алију Табаковића, кандидата Иницијативе “Моја адреса Сребреница“, има 1.088 гласова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here