Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Синоћ је почело кажњавање оних који бораве у затвореним угоститељским објектима, а који немају ковид пропусницу. Многи угоститељски објекти скратили су радно време до 22 часа, каже помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић.

Др Стаменковић каже да је у локалима који су радили после 22 часа углавном поштована обавеза поседовања ковид пропусница, а грађани су најчешће имали сертификат о вакцинацији.

Додао је да је синоћ био интензиван инспекцијски надзор, али да су многи угоститељски објекти сами ограничили радно време и престали да раде од 22 часа.

Та је слика, како каже, забележена широм Србије, од Врања до Суботице.

Истиче да се обавезе према држави морају поштовати јер ово је важна противепидемијска мера.

Према његовим речима, у току прошле недеље било је преко 21.000 надзора, скоро за 85 одсто више него почетком месеца. Број прекршајних налога повећан је скоро три пута – само прошле недеље писано је скоро 500 прекршајних налога.

“Дупло је повећан број прекршајних налога изречених угоститељским објектима, а и даље се крше мере. Чак 22 правна лица и предузетника је кажњено, немали број у трговинским објектима – 32 власника, односно правна лица, од 198 прекршајних налога, ту су и корона редари. И у јавном саобраћају је кажњено 11 превозника”, рекао је Стаменковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here