Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

У српским срединама на КиМ у последња 24 сата није регистрован ниједан случај заразе коронавирусом, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Косовска Митровица. На целом Косову 40 нових случајева коронавируса

Према наводима саопштења, до сада је у српским срединама оболело 118 особа, излечено је 106 лица, а 10 је преминуло од последица изазваних корона вирусом. Сви случајеви су од почетка пандемије забележени на северу Косова.

У Северној Митровици су оболеле  44 особе, 40 је излечено, а три су преминуле, у Звечану је заражено 25, излечена су 24 пацијента, једна особа је преминула, у Зубином Потоку је 25 заражено, 22 излечена и два преминула и у Лепосавићу 24 оболела, 20 излечено и четворо преминуло.

У Клиничко-болничком центру у Северној Митровици хоспитализован је један пацијент, док се у КЦ Крагујевац лечи једна особа оболела од вируса ковид-19.

На целом Косову 40 нових случајева коронавируса

На целом Косову је још 40 особа оболело од коронавируса, саопштио је Национални институт за јавно здравље. Такође, шест пацијената је излечено од Ковид-19.

У лабораторији за молекуларну микробиологију данас је тестирано 296 узорака, од којих је 40 резултирало позитивно.

Позитивни случајеви су из општина Приштина (10), Вучитрн (8), Призрен (7), Косово Поље (6), Обилић (5), Србица (1), Гњилане (1), Ораховац (1) и јужна Митровица (1).

Такође, наведено је да је шест пацијената излечено од коронавируса. Укупан број излечених је 890.

Од почетка епидемије на Косову су регистрована 1.234 случаја заразе, док је 31 особа умрла од последица новог вируса.

Национални институт за јавно здравље и Министарство здравља упутли су апел грађанима да се и даље придржавају прописаних мера, да држе обавезну физичку дистанцу, носе маске и воде рачуна о хигијени руку.

“Сваки корак носи одређени ризик док је вирус присутан. Молимо вас будите опрезни, јер још увек постоји ризик од ширења вируса на местима на којим се окупља велики број људи”, наведено је у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here