Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је да нема оболелих од коронавируса у већински српским срединама на Косову и Метохији, а да су 63 оболела у албанским срединама.

Ђурић је рекао да су у КБЦ Приштина у Грачаници код једне болеснице примећени клинички симптоми који би могли да укажу на присуство Covid 19, па је пацијенткиња пребачена у КЦ Ниш.

Према његовим речима, 900 наших волонтера широм Косова и Метохије реализовали су до сада 3.634 акције помоћи суграђанима, а у српским срединама настављене су акције достављања хране, лекова, заштитних маски, рукавица и средства за дезинфекцију.

Он је подсетио на то да је Приштина увела забрану кретања грађанима и возилима на Косову и Метохији у времену од 10 до 16 часова и од 20 до 6 часова ујутру.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је напоменуо да је обезбеђена слобода кретања преко административне линије за санитетска возила, пацијенте који се превозе и лекаре пратиоце.

Ђурић је указао на то да је у општини Зубин Поток организована акција добровољног давања крви, док у свим српским општинама, у јединицама локалне самоуправе и у здравственим установама, функционишу дежурства од 24 часа.

У српским срединама онлајн настава за ученике основних и средњих школа се одвија по плану и програму, а Дом културе Грачаница наставља да емитује онлајн програме за децу и младе, навео је Ђурић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here