Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић одржала је данас састанак на којем је упозната са тренутном ситуацијом у вези са мигрантским кретањима и координацијом рада државних органа.

На састанку је истакнуто да нема повећаног притиска на границе Србије, да се стање на границама Турске и Грчке стабилизује, уз напомену да је број миграната на истом нивоу као и претходних месеци.

Учесници састанка информисали су председницу Владе о мерама које предузимају државне институције, наводећи да је ситуација под контролом и да нема никаквих претњи по безбедност земље, као и да се спроводи нулта толеранција за илегалне преласке.

Министарству здравља је наложено да успостави карантин за мигранте, као још један вид додатне заштите од коронавируса.

Све надлежне институције ће два пута дневно подносити извештаје о свим релевантним информацијама у вези са кретањем миграната, а све активности биће спровођене у координацији Владе и председника Републике.

Саговорници премијерке су додали да разлога за забринутост нема и када је реч о безбедносној ситуацији, и у том контексту истакли да се забринутост становништва у Шиду смањила у року од једног дана.

Кроз нашу земљу је од почетка мигрантске кризе прошло нешто више од милион миграната, док се приближно 6.000 њих тренутно налази у укупно 17 прихватних центара и тај број се не мења.

Састанку у Влади Србије присуствовали су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here