Mesto za reklamu

22.10. 2019.

Немачке компаније “Бросе” и МТУ отвориће своје погоне у Србији, а тим поводом данас су потписани споразуми у Палати “Србија”. Председник Александар Вучић поручује да те две фабрике мењају ниво инвестиција за чак 300 милиона евра.

Компанија “Бросе” отвори ће погон у Панчеву, где ће запослити око 1.100 људи, од чега 460 високообразованих, рекао је Вучић на конференцији за медије.

“То значи посао, то значи живот за цео јужни Банат, за Ковачицу, Опово, део према Ковину, Алибунару. То је више новца за Панчево. Видим да се већ спремају како ће да уложе новац од пореза и доприноса. Али тога не би било да није немачких пријатеља”, напомиње председник Србије.

Биће јагма за радним местом у тој фирми, каже Вучић додајући да ће просечна плата бити 1.700 евра нето, а 2.700 евра бруто.

Фирма “МГУ”, која се бави производњом мотора за авионе, отвориће погон у Старој Пазови.

Према речима председника Србије, у Србији ће прво бити погон за поправку и одржавање мотора, а касније и производња.

Taкође ће у компанији МГУ бити организовано и дуално образовање јер је, каже Вучић, за послове око авионских мотора потребно трогодишње образовање.

“Ово су две фабрике које мењају буквално ниво инвестиција за 300 милиона евра, то су прве инвестиције, биће их више. Један део Срема и део Баната добиће много. То је бескрајна корист за Србију”, наглашава председник.

Министар привреде Немачке Петер Алтмајер истакао je да је његова земља научила лекцију из Другог светског рата и жели да, како напомиње, осигура добру будућност.

“Односи између Србије и немачке су се покренули и нарасли. Ваша Влада се залаже за то да се потенцијали ваше земље искористе. Ми поштујемо вас и Немачка жели да младима понуди могућност. Од немачких предузећа у Србији зависи 60.000 радних места”, рекао је министар привреде Немачке.

Наводи да се трговинска размена између две земље повећала, али додаје – има још потенцијала.

“Разговарали смо о томе како да се немачка предузећа споје са српским предузећима. Честитам МТУ и Брозеу што су потписани споразуми и немачка влада ће учинити све да вас подржи”, наглашава Алтмајер.

„Српска стварност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here