Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Актуелне мере и услови за улазак у Грчку нису се променили и данас су продужени за још две недеље.

Потврда о вакцинацији или потврда о прележаној болести ковид 19 или негативни пи-си-ар брзи тест, заједно са попуњеним електронским ПЛФ обрасцем и даље су обавезни за улазак у Грчку, према одлуци владе, која се такође односи и на грађане Србије, којом су постојећи услови продужени до 26. новембра.

Према одлуци Владе Грчке, сви посетиоци “без обзира на држављанство и начин уласка у земљу”, као и у протеклих пет месеци, имају четири могућности, у односу на документе које је потребно приложити и односе се на ковид 19.

Како је пренела агенција МИА, улазак је и даље могућ уз негативан антигенски тест на ковид 19, стар највише 48 сати пре доласка у Грчку или уз негативан пи-си-ар тест, који је урађен током последњих 72 сата пре доласка.

Одобрен је улазак и у случају комплетне имунизације против коронавируса, уз потврду о вакцинацији, под условом да је прошло 14 дана од ревакцинације или уз потврду да је особа прележала ковид 19, у периоду од најмање 30, а највише 180 дана од путовања.

Ове обавезе важе за одрасле и за децу од 12 година и старију, а сва лица (важи и за децу без обзира на годиште) која улазе у Грчку морају претходно попунити електронски образац пријаве ПЛФ (Пашенгер Лоцатион Форм) преко сајта https://travel.gov.gr/ (најмање 24 часа пре уласка у Грчку) – и при уласку презентовати добијени код.

Лицима која улазе у Грчку, према важећим мерама, биће урађено насумично тестирање на основу здравственог алгоритма, а за све путнике, без обзира на националност и начин уласка, који у Грчку стижу из следећих земаља: Египат, Албанија, Аргентина, Северна Македонија, Бугарска, Бразил, Грузија, Куба, Уједињени Арапски Емирати, Индија, Кина, Либија, Мароко, Пакистан, Русија и Турска, а који прилажу само негативан тест, као услов за улазак је негативан резултат обавезног пи-си-ар теста и брзог теста на улазним тачкма у Грчкој.

Обавезно тестирање се не односи на оне који имају важећу потврду о вакцинацији од које је прошло 14 дана од друге дозе или потврду да су прележали болест у протеклих шест месеци.

Европски дигитални ковид сертификат и даље је четврта алтернативна могућност уласка у Грчку.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here