Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Српкиња Нина Кири спојиће приватне и пословне обавезе у Београду, а с нестрпљењем ишчекује да види своје рођаке, с којима ће уживати неколико дана.

Талентована млада глумица Нина Кири, која је део екипе серије “Слушкињина прича”, посетиће ФЕСТ на коме ће промовисати филм “Еасy Ланд” редитељке Сање Живковић, у којем осим ње игра и некадашња звезда бивше Југославије Мирјана Јоковић, пише Блиц.

– Баш се радујем доласку у Београд. Спојићу приватно и пословно. Видећу рођаке, и баку у Панчеву – рекла је за “Блиц” Нина Кири.

Иако је рођена у Београду 1992, као мала се преселила у Канаду и завршила средњу школу у Ванкуверу. У Канади је и започела прве кораке у глуми – прво у школском позоришту, а онда је 2007. године почела и да се професионално појављује пред камерама.

Ретко долази у родни Београд, а сада има жељу да обиђе једно место које јој привлачи пажњу гледајући фотографије путем друштвених мрежа.

– Волела бих да посетим Музеј илузија! Моја сестра би хтела да га посети, па ћу и ја са њом – истакла је она.

У филму “Еасy Ланд” који ће имати прилику да погледа и београдска публика игра са Мирјаном Јоковић, која већ деценијама живи у Америци, где се посветила професури.

– Мирјана је предивна особа, било је велика част глумити с њом – рекла је Нина, која тумачи тинејџерку која с мајком Јасном (Мирјана Јоковић) покушава да створи нови живот у Канади. Иако талентована архитекта, Јасна има менталне проблеме који и њој и њеној ћерки отежавају прилагођавање на средину. Ово је избалансирана, суздржана, али емотивно потресна драма која говори о искуству имиграната, менталним болестима, и слојевитом односу између мајке и ћерке. Филм је премијерно приказан на фестивалу у Торонту, а затим и у Гетеборгу, Палм Спрингсу и Ванкуверу.

На питање да ли постоји могућност да се нађе у неком српском филму, Нина одговара:

– Немам појма! У свему постоји могућност! Видећу.

Нина је раније истицала да су њено порекло и корени веома важни, те да они одређују њено ја.

– Никада себе нисам видела као Канађанку, али у исто време ни као Српкињу. Бити између је осећај који је мени веома познат и прихватљив. То је, уосталом, и моја предност. Више путујем, говорим или разумем многе језике… – рекла је раније Нина.

Нина је велику популарност стекла у новом мегапопуларном телевизијском пројекту “Слушкињина прича” где тумачи лик Алме, а како је причала за „Блиц“, фасцинирана је успехом ове серије и драго јој је што се њен лик појављује у свим сезонама.

Волела бих да уживам у ноћном проводу у Београду

Како Београд важи за један од најбољих градова у свету када је провод у питању, било је неизбежно да питамо Нину Кири да ли ће уживати у вечерњем проводу наше престонице.

– Нисам чула за то, али волим понекад да изађем када је реч о ноћном проводу. Но, не бих рекла да сам партy анимал – истакла је она.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here